سایر ورزش ها

جودو در کما/ انفعال و خاموشی در دوران پس از تعلیق!

به گزارش اهل ورزش؛ تعلیق ۴ساله فدراسیون جودوی ایران در شهریور ماه سال گذشته به پایان رسید اما طی یک سال و نیم اخیر هیچ کدام از وعده های آقای رییس فدراسیون به ثمر نشسته است و با این شرایط نمی توانیم امیدی به درخشش این رشته در بازی های آسیایی ناگویا داشته باشیم. پربیراه نیست اگر ادعا کنیم فدراسیون جودو در سالیان اخیر یکی از منفعل‌ ترین فدراسیون‌ های ورزشی کشور در ادوار اخیر بوده است. رشته ای که به دلیل اتفاقات مسابقات جهانی ۲۰۱۹ ژاپن با تعلیق ۴ ساله روبرو شد و قرار بود پس از تعلیق دوباره حضور پرقدرت و فعالی در میادین و رویدادهای جهانی داشته باشد، اما پس از گذشت ۱۶ ماه از رفع تعلیق این فدراسیون هنوز خبری از این حضور پررنگ و تحقق وعده های آرش میراسماعیلی به عنوان رییس فدراسیون نیستیم که ادعا می کرد تعلیق تهدیدی فرصت گونه برای این رشته بوده است!

مرور عملکرد فدراسیون جودو در ماههای اخیر نشان می دهد در عمل تلاشی برای جبران عقب افتادگی ۴ ساله تعلیق انجام نشده است.عقب افتادگی  که آرش میراسماعیلی پس از ناکامی در بازی‌های آسیایی روی آن تاکید داشت و تلاش بیشتر از سایر کشورها را تنها راه جبران این موضوع می ‌دانست، اما در واقعیت مانند بسیار دیگر از وعده‌ های رییس فدراسیون این صحبت ‌ها نیز بدون پشتوانه مطرح شد. از طرف دیگر در مدت تعلیق و پساتعلیق بارها و بارها مواردی از سوی میراسماعیلی مطرح شد که هیچ کدام محقق نشد و هیچ کسی نیز پیگیر این موضوعات نشد.

میراسماعیلی حتی پس از ناکامی در بازی ‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو در محل برگزاری مسابقات از نیاز جودو به حضور مربی خارجی صحبت کرد و حتی خبر از مذاکره با چند گزینه را داد. موضوعی که پس از پایان مسابقات جهانی کاتا در آذرماه سال گذشته بار دیگر از سوی رییس فدراسیون عنوان شد اما هنوز خبری از تحقق این وعده مهم نیست. این درحالی است که جودو به‌عنوان یکی از رشته‌ های المپیکی همواره جایگاه ویژه ‌ای در ورزش کشور داشته، اما در سالیان اخیر، این رشته با چالش ‌ها و مشکلات متعددی روبه‌رو بوده شده و یکی از مهم ‌ترین مسایلی که باید ‌درباره عملکرد فدراسیون جودو بررسی شود، کم ‌کاری آشکار این فدراسیون پس از پایان تعلیق است. قطعا رفع تعلیق، فرصتی طلایی برای بازسازی این رشته بوده اما به نظر می ‌رسد میراسماعیلی و همکارانش نتوانسته اند از این فرصت بهره کافی را ببرند.

البته وعده های بی سرانجام میراسماعیلی در مدت ریاست در فدراسیون جودو بسیار مسبوق به سابقه است و هیچ کدام نیز به سرانجام نرسیده و جالب اینکه هیچکدام از مسئولان بالادستی ورزش نظیر کمیته المپیک و وزارت ورزش نیز هیچ پیگیری بابت این وعده‌ ها نداشته اند. مطرح کردن سهمیه وایلد کارت برای حضور در المپیک ۲۰۲۴ پاریس نیز بارها و بارها از جانب رییس فدراسیون مطرح شد و او حتی در آخرین اظهار نظر عنوان کرد که مریم بربط با سهمیه وایلد کارت در پاریس حضور خواهد داشت که دیگر نیاز به تکرار ندارد که چه سرنوشتی برای این وعده آقای رییس اتفاق افتاد.

از طرف دیگر طبق اظهارات رییس فدراسیون در حاشیه بازی‌های آسیایی یکی از راهکارهای برون رفت جودو از شرایط فعلی دیدن میدان‌های بیشتر و آموزش جودوکاران کشورمان بود که نه تنها ورزشکاران ما میدان‌های بیشتری ندیدند، حتی پس از ۴ سال که فرصت حضور در مسابقات قهرمانی آسیا را داشتیم، از سفر به هنگ‌کنگ بازماندیم که دلیل آن لغو پروازها عنوان شد.

تنها دلخوشی و مانور بزرگ فدراسیون جودو در دوران ۱۴ ماه پساتعلیق کسب یک مدال طلا، ۳ نقره و ۳ برنز در مسابقات جودو قهرمانی رده‌های نوجوانان و جوانان آسیا است که حتی در این مسابقات نیز فدراسیون در اعزام یک ترکیب کامل در این دو رده سنی که قرار است پشتوانه جودو کشورمان باشند، توفیق نداشت.

روند فعلی فدراسیون جودو نشان می دهد این رشته انگار قرار نیست پس از دوران تعلیق تلاشی برای بازگشت به سالیانی داشته باشد که میراسماعیلی ورزشکار بود که ما نه تنها موفق به مدال جهانی می ‌شدیم، بلکه با کسب سهمیه برای کسب مدال المپیک نیز می ‌جنگیدیم. همه این‌ها نیز در حالی است که وزیر ورزش اعلام کرده در بازی ‌های آسیایی ناگویا که حدود دو سال دیگر برگزار می شود، روی مدال های جودوکاران حساب ویژه‌ای باز کرده اما با توجه به روند فعلی مدیریت بر این رشته بعید است اتفاق خوشایندی برای جودوی ایران رقم بخورد مگر اینکه شاهد ظهور مدیریت کارآمد و پویا در فدراسیون باشیم.

منبع: خبر-ورزشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + یک =

دکمه بازگشت به بالا